Ограничават временно движението по бул. “Марица-Юг“, за да поставят техника за чистенето на реката

Автор: Соня Желязкова 4807
Ограничават временно движението по бул. “Марица-Юг“, за да поставят техника за чистенето на реката

Затварят част от бул. „Марица–Юг“, за да чистят коритото на реката. Община Пловдив изготвя временна организация на движението, с цел да разположи в периметъра тежка техника. Това обяви за TrafficNews зам.-кметът по екология Иван Стоянов.

„В коритото на брега, заключен от Железопътния мост до бул. „Васил Априлов“, няма пространство. Трябва вишките да бъдат инсталирани до подпорната стена, а не искаме те да бъдат разположени върху велоалеите и в зелената площ. По тази причина ще се наложи техниката да заеме част от платното за автомобили“, поясни той.

Припомняме, че преди великденските празници приключи почистването на съседния участък на север. Плановете са в първите работни дни на май екипи на фирмата изпълнител „БДС Озеленяване“ да възстановят дейност. По прогноза следващите седмици се очертават дъждовни и това може да окаже влияние на работата на терен. Ако метеорологичните условия не са благоприятни, Община Пловдив е готова да удължи срока за почистване, който по договор е 90 дни. До края на май фирмата трябва да е готова с разчистването в крайречната зона, за да се премине към следващия етап, обхващащ водното легло.

„Ние планираме в реката да се влезе през юни, когато вече размножителния период и гнезденето на птиците ще са приключили. Надяваме се да няма много дъждове, за да не се вдигне допълнително нивото на водата“, допълни Иван Стоянов.

В края на април с помощта на водолази е бил извършен оглед на дъното на Марица, за да се планира как да бъдат изградени временните подстъпи към островите.

Как изглежда отсрещня бряг след почистването, вижте в материала на TrafficNews:

Изкараха техниката от река Марица, почистването е временно спряно

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина