Имат ли фонтаните в обновената Градска градина на Пловдив работно време?

Автор: TrafficNews 3382
Имат ли фонтаните в обновената Градска градина на Пловдив работно време?

Фонтаните в обновената Градска градина отново не работят. Двадесет дни след официалното откриване с тридневен арт маратон, водните атракциони пресъхнаха и това предизвика множество реакции в социалните медии.

Репортерска проверка на място в градината установи, че фонтаните работят по някакъв график, но не и постоянно. Потърсихме за коментар кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, за да обясни какво се случва.

Оказва се, че наистина към момента съоръженията не работят непрекъснато – спират се във времето, когато в градината няма много посетители. Целта е както да се пестят средства, но и да да се финализират различните тестове и да се настроят датчиците, които управляват работата им.

„Няколко пъти трябваше да променяме локацията на датчика за вятър на големия фонтан, защото водната струя пръскаше преминаващите хора при по-ветровито време. Оказа се, че не е избрано най-подходящото място и сензорите не работят коректно. Но това са фини настройки, за които трябва време и подходящи условия, за да бъдат направени. Затова понякога фонтаните не работят, но когато времето се оправи и започне активното използване на градината, ще осигурим непрекъснатата им работа“, каза пред TrafficNews Георги Стаменов.

Обновената Градска градина вече посреща посетители с оформени алеи,  много пейки за сядане, две детски площадки. Най-привлекателни, разбира се са водните атракции – голям кръгъл фонтан с диаметър 14 метра, който изстрелва воден стълб на височина 20 метра, а вечер е светлинна атракция, сух фонтан на входа и ромолящ фонтан зад сградата на Природонаучния музей.

Ремонтът бе реализиран със средства от Фонда за устойчиви градове. Общата стойност бе 5 726 000 лв. По проекта бе ремонтирана и самата ул. „Христо Г. Данов” по протежението на Градската градина.

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина