Общинският съвет се събира на последна за годината сесия, решават съдбата на пробива на Водната палата

Автор: Plovdiv Now 3268
Общинският съвет се събира на последна за годината сесия, решават съдбата на пробива на Водната палата

Общинските съветници се събират на последната сесия за 2022 година. На нея ще се гледат няколко спорни точки, сред които спирането на пробива на Водната палата, решението за Панаира, както и предоставянето на къща на ул. „Бетовен” за музей на толерантността.

Кметът Здравко Димитров е дал два варианта за предложение за съдбата на проекта. Първият е Общинският съвет дава съгласие да се възобновят дейностите по инфраструктурния проект. Ако той надделее, строителите ще могат да възобновят дейностите си до 10 дни от решението.

Другият е да се вземе решение за окончателното  спиране на проекта и прекратяването на договора с фирмата изпълнител „ИСА – 2000”.  Ако се вземе това решение то ще съпътства с предвиждането на компенсации към компанията . Те ще са в размер на 593 680 лева.  От тях 380 000 лева са за изготвянето  на проектиране,  а другите са за извършените дейности.

Отделно ще трябват 150 000 лева за избор на изпълнител, който да извърши възстановителни дейности на разрушените неща от източната страна на бул. „Марица – Юг” – тротоари, паркинг и зелени площи.

Общинският съвет ще гласува и новото решение за гласуването на апорта на варненските акции в Панаира в „Пълдин Туринвест”. Те ще трябва да упълномощят представителя на Общината Ясен Михайлов как да гласува на предстоящото заседание на смесеното дружество. Освен предложението на Зико да се гласува „против” апорта, към всички общинари е пристигнало предложение Панаира да даде терен от 6 дка за строителство на Дом на пловдивската опера от Георги Гергов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина