Общественото обсъждане за пробива на Водната палата е днес

Автор: Благовест Андонов 2470
Общественото обсъждане за пробива на Водната палата е днес

Общественото обсъждане за пробива на Водната палата ще се състои днес в залата на Общинския съвет.  То ще бъде от 10:00 часа като се очаква същинският дебат дали трябва да се реализира  проекта за транспортния възел на две нива за връзка на бул. „Цар Борис III Обединител” и бул. „Марица – Юг“.

Това се случва месец след решението на местния парламент за спиране на проекта за 45 дни, докато не се проведе обществено обсъждане и не се изясни цялата документация за проекта.

Решение днес няма да бъде взето, но ще се чуят всички позиции и аргументи – „за” и „против” пробива. Дали ще продължи или не проектът, това ще е политическо решение. Ще се изготви протокол от обсъждането, като ясно ще бъдат записани всички позиции – на граждани и експерти. Оттам топката ще бъде прехвърлена на местния парламент. На базата на обсъждането,  те вече ще решат – дали да се спре окончателно проектът, или той да продължи.

При първия сценарий Община Пловдив възстановява цялата инфраструктура около зоната с избор на фирма през обществена поръчка, а средствата се пренасочват към два други проекта – кино „Космос” и форумите „Изток” и „Юг”.  Ако обаче бъде решено подлезът под кръстовището да продължи, то трябва да се избере и окончателния му вариант за преминаване на второто  ниво.

Очаква се на обсъждането да присъстват редица граждани, както и експерти в транспортния и строителния сектор.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина