Общата банкова сметка ще направи брака ви дълъг и щастлив

Автор: Plovdiv Now 5947
Общата банкова сметка ще направи брака ви дълъг и щастлив

Изглежда, че ако парите не могат да купят любов, то за щастливия брак това важи в пълна сила. Общата банкова сметка е ключът към дълъг и щастлив съвместен живот за една двойка и силно семейство, установиха учени от университета на Илинойс. Членовете на семейна двойка, които имат общи банкови сметки, са по-уверени един в друг и в съвместното бъдеще и по-малко се карат за пари.

Изследователите са разгледали 230 двойки, които са били сгодени или наскоро женени в продължение на две години, пише Science Daily. В началото на процеса на наблюдение всички участници имали свои лични банкови сметки. След това от двойките бяха формирани три отделни групи: с обща „кутия“, с отделни банкови сметки, а третата група беше поканена да направи самостоятелен избор и как би било по-удобно за тях да управляват финансите си.

В резултат на това, чрез въпросници, изследователите установиха, че двойките с общи банкови сметки след две години оценяват връзката си много по-високо от тези с отделни пари.

Една от причините за успеха на този подход към брака е, че партньорите просто не могат без комуникация и подробно обсъждане на бъдещето си, включително планиране на броя на децата, времето на появата им, размера на апартамента или къщата и други подробности от семейния живот.

„Хората често наричаха себе си „едно цяло“, когато ги помолихме да опишат връзката си“, казва авторът на изследването Джени Олсън, социолог, описвайки двойки със съвместни банкови сметки.

Но тези, които предпочитаха да оставят парите си настрана, подсъзнателно не бяха фокусирани върху съвместно бъдеще и си вярваха по-малко. Около 20% от двойките в проучването не са издържали повече от две години заедно, а броят на "отпадналите" се състои главно от тези, които не са обединили банковите си сметки.

Сред другите ключове към успешния брак експертите от университета в Рочестър посочват :

- Редовна комуникация помежду си, умение да изразявате мнението си и да чувате партньора си и съвместно да развивате обща позиция.

- Покажете своята благодарност към съпруга си устно и с дела.

- Оставете на партньора правото да има собствена гледна точка и в същото време да отговаря на желанията на другия.

- Празнувайте празниците на двойката, но също така не забравяйте за личното пространство и време на другия.

- Поемете отговорност за приноса си към отношенията на двойката и се научете да прощавате на себе си и на любимия човек.

Превод: GlasNews

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина