Новите и неработещи монетници в автобусите в Пловдив са морално остарели – заменят ги с модерни

Автор: Благовест Андонов 8304
Новите и неработещи монетници в автобусите в Пловдив са морално остарели – заменят ги с модерни

Испанският екип  от „Индра” работи почти денонощно за отстраняването на проблемите с елементите от системата за градския транспорт, заяви зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов.

„Има доста идентифицирани технически проблеми. Надявам се следващата седмица вече да имаме положителни резултати. Тогава ще отидем по спирките и да констатираме, че те дават коректна информация.  Работи се по всички компоненти – проблемите със сървъра, монетниците, таблата както и тежки софтуерни проблеми”, каза Чонов. Той обясни, че в петък трябва да има констативен протокол на отстранените проблеми.

Бъдещето на монетниците в автобусите, които така и не заработиха обаче изглежда предрешено.  Те са изключително остаряла технология, предвид факта, че за тях се е кандидатствало през 2008 година. Те взимат само точни пари – монети от 10 до 1 лев, а билетът от тях излиза за повече от минута.

„До изтичане на договора не можем нищо да ги подменяме . Ще видим след Нова година какво ще направим с тях. Мислим за по-модерни апарати, или да вървим към отказване от монетите и разплащане с карти и мобилни апарати”, заяви още Чонов.

Припомняме, че от понеделник четирима  експерти от испанската фирма са Пловдив, за да отстранят проблемите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина