Младежи от Пловдив помагат на Георги, който се бори с най-коварния рак

Автор: Plovdiv Now 56496
Младежи от Пловдив помагат на Георги, който се бори с най-коварния рак
През месец декември ученици от пловдивската младежка организация - PTPI "Smiles", ще проведат благотворителна онлайн кампания за събиране на средства за свой връстник, болен от левкемия. Става дума за Георги Китипов, който след три рецидива на рака днес той се бори с най-коварния.
 
Първите събития ще са на 5 и 6 декември. Те ще са под формата на уебинари със задължителен вход, като всички събрани средства ще бъдат дарени за каузата. Темите са достъпни за хора на всякаква възраст, но могат да бъдат особено вдъхновяващи за младите в града ни. Тук има повече информация за момчето, нуждаещо се от помощ:  https://www.facebook.com/helpgeorgi/
 
А ето това е програмата:
 
05.12.- "Разговор с бъдещето" с Никола Данаилов, експерт в сферата на технологиите, и преподаватели от УНСС. Събитието ще се проведе на английски език и ще разгледа темите за изкуствения интелект и бъдещето на човечеството. 
За повече информация: https://www.facebook.com/events/375482653660907
 
06.12. - среща-дискусия на тема "Нулев отпадък" с Вера Маркова и Йордана Йосифова, ученичка в 12-ти клас.
За повече информация: https://fb.me/e/1jUQSRqFa
 
20-годишният Георги Китипов от Пловдив се бори от години с тежки диагнози и сега отчаяно и спешно се нуждае от помощта на всички нас. Момчето се сблъсква за четвърти път с коварния рак и за четвърти път влиза в болница с опасност за живота.
 
Историята на момчето разказват неговите близки:
 
Всичко започна, когато той бе едва 4-годишен, а днес борбата е по-жестока от всякога и Георги се нуждае от спешно и скъпоструващо лечение в чужбина!
 
В навечерието на Нова година през 2004-та, след прекарана вирусна инфекция и последвала варицела в детската градина, Георги бе диагностициран с остра лимфобластна левкемия. Последва пълен двегодишен курс с химиотерапия, след който животът ни през следващите 5 години почти се бе върнал към нормалния си ритъм. И така до септември 2009 година.
 
Тогава, след преглед на хематолог, констатираха, че Георги има увеличен тестис (изолиран тестикуларен рецидив) и последваха нови два курса на химиотерапия. Имаше много странични ефекти от лечението, дори разви фарингит. Всички изследвания впоследствие показаха, че костният му мозък е чист и спряхме химиотерапията, но продължихме с алтернативно лечение. Именно то му осигури най-дългия период на ремисия от болестта – цели 7 години.
 
За съжаление, борбата за живота му не приключи дотам!
 
През май 2016 година Георги постъпи във ВМИ - Пловдив (детска клиника) с подути, зачервени и болезнени стави. Лекарите тогава казаха, че е детски артрит. Приложиха лечение с антибиотици в продължение на 20 дни, в процеса на което детето направи плеврален излив.
 
На 01.06.2016 година му бе направена торакотомия и го диагностицираха с вторичен малигном - неходжкинов лимфом. Проведен му бе пълен двугодишен курс химиотерапия. През това време ние опитвахме какви ли не начини и контакти, за да заминем за лечение в чужбина, но безуспешно.
 
Няма думи, с които да опишем през какво сме преминали досега, но знаем единствено, че ще продължим да правим всичко по силите си, за да може Георги да живее!
 
Две години след спиране на химиотерапията, през август 2020, всичко започна наново със зачервено гърло и подуване на челюстта, което първоначално свързахме с проблемни мъдреци. Диагнозата бе поставена без взети проби от костен мозък, защото във ВМИ взимат тези проби без упойка от гръдната кост – нещо, което ние категорично отказахме. Препаратите във ВМИ са вече неефективни, защото момчето е развило резистентност, и няма да доведат до ремисия.
 
След 3 рецидива на рака днес Георги се бори с най-коварния – миелоидна левкемия, и времето му изтича!
 
По думи на докторите във ВМИ, състоянието му е животозастрашаващо и ще се влоши критично до месец. Затова решихме да потърсим надежда за спасение в турска болница. Подадохме документи и получихме оферта за изследвания и трансплантация на костен мозък, струваща 110,000 евро. Лекарите там са готови да ни приемат веднага щом успеем да съберем необходимите средства.
 
Това е единственият шанс на Георги да живее, молим ви да му го дарите!
 
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина