Малката Зария отново има нужда от нашата помощ. Момиченцето е настанено в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив с диагноза остра лимфобластна левкимия. Зария се бори с болестта от повече 2 години, а сега има нужда от подкрепата на хора с добри сърца.

3-годишната Зария има спешна нужда от 15 броя банки кръв от група В (+). Кръвта е необходима за афереза!

„Всички, които направят дарение, могат да снимат и качат своите бележки във фейсбук групата „Безвъзмездни кръводарители Пловдив“, след което да се обадят на родителите, за да се разберат с тях как да им изпратят същите – през вайбър или месинджър. Телефонният номер за връзка с бащата Милчо Златев е : +359 888 148 104”, апелират близките на Зария в социалните мрежи.

Припомняме, че Зария страда от остра лимфобластна левкимия. Само за няколко седмици бяха събрани 100 000 евро, необходими за лечението ѝ. Със заболяването бива диагностицирана едва на 10-месечна възраст. Започва незабавно лечение в УМБАЛ „Свети Георги” Пловдив, след като се установява, че клетките в костния ѝ мозък са 93% и има наличие на тежки аплазии. На 2 април тази година след влошаване на общото състояния, Зария е приета отново в Детската онкохематология на УМБАЛ „Свети Георги”.  Тогава тя е на възраст 2 години и 3 месеца. След направата на всички костно-мозъчни изследвания се установява, че момиченцето има двоен рецидив (остра лимфобластна левкимия – косномозъчен + ЦНС рецидв) и раковите клетки в мозъка са 81%.

Последва отново лечение по спешност. Започва химиотерапия, но се оказва, че Зария не може да я понесе заради много тежка аплазия и сепсис, които застрашават живота й. И лечението продължава с имунотерапия. Последва и трансплантация на стволови клетки.