Колко ефективно работят чиновниците у нас - това ще проверяват “тайни агенти”

Автор: Plovdiv Now 3952
Колко ефективно работят чиновниците у нас - това ще проверяват “тайни агенти”

Колко ефективно работят чиновниците - това ще проверяват “тайни агенти”, които ще бъдат пускани на проверка. Това става ясно от обществена поръчка на правителството, качена на сайта на Агенцията по обществените поръчки.

По проект за трансформация на административното обслужване, допълнен с европейско финансиране, Министерският съвет ще наема специално хора, за да “играят” случайни клиенти. Те обаче ще проверяват как служителите изпълняват задълженията си, лесно ли е обслужването. А след това ще докладват доволни ли са от работата на чиновниците.

Това е част от по-голям проект за оптимизация на работата на администрацията, който е започнал още през 2015 г., но трябва да бъде окончателно финализиран в края на 2023 г. Новата обществена поръчка е с 3 обособени позиции.

По първата ще бъде направен преглед на информацията за Административния център и интернет страниците на администрациите, по втората се търсят тези т.нар. “тайни агенти” - описани като “тайни клиенти” в документацията, а третата предвижда социологическо проучване за удовлетвореността на потребителите.

350 944,17 лв. без ДДС е прогнозната стойност на процедурата, с която МС търси изпълнители до 19 януари. Най-скъпа е първата част - 288 хил. лв. с ДДС, за агентите пък се предвиждат 95 хил. лв.

40 представители на централната и териториални администрации с най-много препоръки за подобряване на услугите си ще бъдат поканени на кръгла маса в София.

Не за първи път “тайни агенти” ще проверяват администрацията - методът е ползван и през 2019 г., когато такива са влезли в 15 администрации.

В края на годината всички институции са задвижили голям брой обществени поръчки.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина