Каскадьорите на Пловдив за 2022-а родина ... и Дейвид Култард

Автор: Plovdiv Now 2755
Каскадьорите на Пловдив за 2022-а родина ... и Дейвид Култард

През изминалата година на територията на Област Пловдив са станали 719 катастрофи. При тях, тежко пострадалите са 179 души. За жалост през последните 12 месеца животите си загубиха 38 души. 

Според справка на ОД МВР, най-честите причини за настъпване на ПТП-та са висока скорост и отнемане на предимство. Не е малък процентът и на пияните водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол.

В следващите редове, TrafficNews ще ви представи едни от най-зрелищните инциденти в Пловдив през изминалата 2022 година. Тук ще обърнем внимание по-скоро на абсурдните причини довели до ПТП-тата и безотговорността на шофьорите зад волана.

Коли по таван, разбити мантинели, градинки и спирки на градския транспорт, са само част от щетите, на зрелищните катастрофи през последните 365 дни.

В тази компилация от скорост, младост, неопитност и употреба на алкохол, водачите виновни за инцидентите се разминаха с леки или без наранявания.

Първият инцидент се случи навръх Коледа 2021 година и като по чудо се размина без пострадали. Шофьорът се оказа 23 – годишен пловдивчанин, който се вряза в шоурум на сузики на булевард „Александър Стамболийски”.

След зрелищната каскада, той успя да избяга от мястото на катастрофата, но 20 часа по-късно беше открит и задържан от органите на реда.

Водачът от мелето в Кючука избягал след инцидента, забил се в шоурума с бясна скорост

Следващият инцидент причини 22-годишен младеж с едногодишен стаж зад волана, който шофирал мощен джип БМВ с над 100 км/ч. и се блъсна в друг автомобил. Инцидентът стана на 14 март вечерта на кръстовището между бул. „Пещерско шосе” и бул. „Копривщица”.  За съжаление при катастрофата пострадаха 4-ма души.

Четирима са пострадали при снощната тежка катастрофа на прелеза на бул. "Копривщица"

Друг 19-годишнен шофьор, причини меле с две коли на бул. "Княгиня Мария Луиза" на 31 март. Инцидентът отново стана в късните часове на деня, а младежът е шофирал мощно "Ауди" с бясна скорост.

Шофьорът блъска отзад лек автомобил „Хюндай”, а впоследствие се ударя и  в попътно движещ се „Опел” в съседната лента.  От силата на удара "Опелът" изхвърча в насрещното, където се завърта по таван. Аудито пък се врязва в мантинелите и отива в насрещното, където блъска кол и се качва на тротоара. Инцидентът като по чудо отново се размина без жертви.

Младежът, причинил мелето в Пловдив - с отрицателни резултати за алкохол и дрога

При забранена маневра джип отне предимството на мотоциклетист на 3 май в Смирненски и предизвика катастрофа, при която пострада невинният водач.

Джипът  с благоевградска регистрация, правейки забранен ляв завой на бул. „Пещерско шосе” в посока центъра се блъсна с движещия се по правила мотоциклетист. Мотоциклетистът бе откаран в болница със счупен крак. 

Катастрофа между джип и мотор в Пловдив! Жестоко задръстване по бул. "Пещерско шосе"

Друго зрелищно ПТП се случи на булевард „Христо Ботев” в следобедните часове на 8 юни.

При него, сребрист джип БМВ, който се е движил в посока Центъра премина през разделителната ограда и се озова от другата страна на булеварда. След като премина и през насрещното платно се заби в осветителен стълб, без да успее да се блъсне в нито един друг автомобил.

Според информация на МВР шофьорът е загубил контрол над автомобила защото му е прилошало, но е отказал да бъде преглеждан.

Зрелищно ПТП на бул. "Христо Ботев", БМВ прелетя през насрещното и се блъсна в стълб

На 13 август състезател от пловдивския квартал "Столипиново" се заби в спирка на бул. „България”. Бялото БМВ се е движило с поне 140 км./ч, при което другата кола прави ляв завой и БМВ-то се удря в нея. По разкази на очевидци, младежът който е управлявал БМВ-то се е сменил с друг водач след инцидента.

Тежка катастрофа в Пловдив: БМВ помете спирка до Панаира

На 24 август на ул. „Райна Княгиня“ в Кършияка, 67-годишен шофьор на лек автомобил „Лексус“, поради несъобразена скорост, блъсна велосипедист, за малко не отнесе майка с дете и в последствие се заби в градинка в близост до заведение, пълно с хора.

От разказа на шофьора стана ясно, че той се опитал да избегне волосипедиста, но не помни как точно се е случил инцидента, а негови близки трърдят, че е объркал педалите и вместо спирачката е натиснал газта.

Шофьорът, блъснал колоездач в Кършияка, е 67-годишен, не е употребил алкохол

Фолксваген, прелетя кръговото кръстовище при Водната палата и се заби в билборд на метри от подлеза за пешеходци. Инцидентът стана на 4 септември, а автомобилът остана там почти два дни, преди да бъде преместен. Оказа се че, шофьорът е бил солидно. По информация на TrafficNews алкохолната проба на водача е отчела над 1,5 промила алкохол в кръвта и по тази причина номерата на колата са били свалени.

Шофьорът, прелетял кръговото на Водната палата, е бил солидно почерпен

Последният състезател превзел улиците на Пловдив през 2022г. наистина е такъв и е известен с това по цял свят. Пилотът от Формула 1 посети градът под тепетата, за да заснеме филм на Ред Бул.

В него легендата във Формула 1 прави уникална реклама на Пловдив, шофирайки автомобила на „Ред Бул” из емблематични места под тепетата и улиците на града и. Шотландският пилот беше на посещение в Пловдив в разгара на лятото и разходи мощния си болид по бул. "Руски", "Гладстон", калдаръмените улички на Стария град, пистата на стадион "Пловдив" и между алеите на Гребната база. 

14 хиляди човека усетиха мощта на болида отблизо по време на Red Bull Showrun Plovdiv, а видеото показва как изглежда градът през очите на Дейвид Култард.

Снимките на филма "Пътуване до Пловдив“ с победителя в 13 старта на Формула 1 продължиха два дни, а стотици любители на високите скорости съпровождаха пилота при заснемането на всеки кадър.

Шоуто завърши с грандиозен пърформънс на Гребния канал и парти в емблематичния Bushido club, където всеки можеше да си направи снимка с болида.

Огромна реклама на Пловдив: Видеото с Култард с хиляди споделяния и гледания в цял свят

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина