Картофи, пълнени с кайма - разкошна есенна гозба

Автор: Plovdiv Now 6156
Картофи, пълнени с кайма - разкошна есенна гозба

Предлагаме ви рецепта за картофи, пълнени с кайма - разкошна есенна гозба.

Продукти:

картофи - 3 броя

яйца - 1 бр.

кашкавал - 6 с.л. настърган

свинска кайма - 150 грама

олио - 3 с.л.

чубрица - 1 ч.л.

черен пипер - 2 - 3 щипки смлян

сол

Приготвяне:

Измийте добре картофите и ги набодете на няколко места с помощта на вилица. Поръсете ги със сол и ги сложете в тава. Сипете малко вода, покрийте с фолио и сложете да се пекат в загрята на 200 градуса фурна за около 1 час.

Сложете в купа каймата. Добавете към нея едно яйца, черен пипер и чубрица както и половината от предварително настъргания кашкавал. Разбъркайте добре и оставете настрана.

Извадете от фурната готовите печени картофи, отрежете капачетата им отгоре и ги издълбайте.

Намачайте издълбаната част и я добавете към каймата. Полейте картофите с малко олио и ги напълнете с плънката. Поръсете отгоре с настъргания кашкавал.

Върнете пълнените картофи във фурна и печете за още 20-тина минути или докато са напълно готови.

Сервирайте вкусните картофи топли като предястие, а защо не и като основно.

Рецепта - Албена Асенова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина