Предлагаме ви рецепта за картофи, пълнени с кайма - разкошна есенна гозба.
Продукти:
картофи - 3 броя
яйца - 1 бр.
кашкавал - 6 с.л. настърган
свинска кайма - 150 грама
олио - 3 с.л.
чубрица - 1 ч.л.
черен пипер - 2 - 3 щипки смлян
сол
Приготвяне:
Измийте добре картофите и ги набодете на няколко места с помощта на вилица. Поръсете ги със сол и ги сложете в тава. Сипете малко вода, покрийте с фолио и сложете да се пекат в загрята на 200 градуса фурна за около 1 час.
Сложете в купа каймата. Добавете към нея едно яйца, черен пипер и чубрица както и половината от предварително настъргания кашкавал. Разбъркайте добре и оставете настрана.
Извадете от фурната готовите печени картофи, отрежете капачетата им отгоре и ги издълбайте.
Намачайте издълбаната част и я добавете към каймата. Полейте картофите с малко олио и ги напълнете с плънката. Поръсете отгоре с настъргания кашкавал.
Върнете пълнените картофи във фурна и печете за още 20-тина минути или докато са напълно готови.
Сервирайте вкусните картофи топли като предястие, а защо не и като основно.