Изписаха бебе Райчо с една кметска заплата, пожелаха му да стане доктор

Автор: Добринка Димова 8382
Изписаха бебе Райчо с една кметска заплата, пожелаха му да стане доктор

Да расте здрав, да се учи и някой ден да стане лекар. Това пожелаха на първото бебе, родено в Пловдив през 2020 г., акушерките от АГ-отделението на УМБАЛ "Свети Георги", които са помогнали за появата му на бял свят и са положили първите грижи за него. „Пъпчето на Райчо падна тук, затова му пожелаваме да се посвети на най-хуманната професия”, споделиха акушерките. Майката Анка Ангелова пък призна, че ще бъде много щастлива, ако това се случи.

„Изключително благодарна съм за грижите на целия екип, който ме пое, и специално на д-р Ямаков. Всички бяха много мили”, каза развълнуваната майка. При изписването си днес тя получи грамота и една кметска заплата, дарена от градоначалника Здравко Димитров. Те бяха връчени от директора на Дирекция „Здравеопазване“ в Община Пловдив д-р Калин Калинов.

"Да ви е живо и здраво бебето. Да го отгледате и възпитате и да го образовате, защото държавата има нужда от образовани хора. Райчо е бъдещето на България", обърна се д-р Калинов към майката и й поднесе красив букет. Тя пък почерпи всички присъстващи с пита за здравето на момченцето.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина