Историческият музей се сбогува с Пловдив 2019 със семейна събота и вход свободен

Автор: Plovdiv Now 5645
Историческият музей се сбогува с Пловдив 2019 със семейна събота и вход свободен

Регионалният исторически музей също става част от закриването на Пловдив - Европейска столица на културата и предлага да жителите и гостите под тепетата две събития в предстоящия уикенд.

Едното от тях „Семейна събота в Регионален исторически музей - Пловдив“ с мото на деня „Семейната фотография в миналото и днес. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с непоказвани колекции албуми и фотографии от фонда на музея и да се снимат в музейните интериори. Акцентът е върху семейните посещения, като гражданите ще имат достъп до семейни гидове и помощни материали. Датата е 11 януари, от 9.30 до 17.00 часа.

Концерт на девически хор „Евмолпея“ пък ще представи специална програма с песни от десетките гостувания в Белгия, Франция, Швейцария, Италия, Словения, хърватска, Сърбия, Гърция и други европейски държави. Това ще се случи отново в събота, от 17.00 часав Зала „Съединение“.

РИМ-Пловдив ще работи с вход свободен в двете си основни експозиции - "Българско Възраждане" на ул. "Цанко Лавренов" 1 в Старинен Пловдив и "Съединение на България" на пл. "Съединение" .

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина