Дариха предпазни костюми за медиците на първа линия в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 1690
Дариха предпазни костюми за медиците на първа линия в Пловдив

Областният кризисен щаб получи дарение на предпазни средства и защитни облекла за медиците и здравните специалисти в Пловдив и областта. Дарени са 360 гащеризона от пловдивски бизнесмени и фирми, а от болничното заведение „Каспела” са дали още 345 гащеризона. Част от тях са изключително добро качество -  правени за швейцарски болнични заведения. Отделно има дарени маски, ръкавици и други предпазни средства.

Всички те ще бъдат раздадени на медиците, които ще бъдат на първа линия, да посрещат при нужда пациенти с COVID-19. 500 броя защитни шлемове също са получени в Областния кризисен щаб, които ще бъдат разпределени.

Областният управител Дани Каназирева призова хората да даряват предпазни средства, тъй като областна управа е второстепенен разпоредител с бюджетни средства, и те не могат да получат финансови средства.

Управителят на „Каспела” проф. Илиан Дойков заяви, че всякакви предпазни средства са добре дошли, без значение дали са от високо или по-ниско, тъй като не се знае какво предстои. Относно отворения кабинет в частната болница за преглед на пациенти, които се съмняват, че имат COVID-19, той отговори:

„Хората са вече по-спокойни. Те са информирани и знаят, че не всяка болка или симптом, са свързани със заболяването. Също така са наясно, че дори и да бъдат диагностицирани с COVID-19, това не е смъртна присъда”, каза проф. Дойков.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина