Дъждовно време в Пловдив, на места в страната очакват първи сняг

Автор: Plovdiv Now 4484
Дъждовно време в Пловдив, на места в страната очакват първи сняг

Днес студен въздух започва да нахлува в страната и температурите още ще се понижат. 

Жълт код за превалявания от сняг е обевен на страницата на НИМХ за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Перник и София - област.

Утре преди обяд над по-голямата част от страната ще е без валежи. След обяд от запад-северозапад ще завали отново, отначало дъжд, но със застудяването по високите западни полета дъждът ще премине в сняг и ще се образува тънка снежна покривка. През нощта срещу вторник снеговалежите ще обхванат и Централна Северна и Североизточна България. На юг ще вали дъжд. Минималните температури ще са между 1° и 6°, в София около 1°, а максималните ще са между 7° и 12°, малко по-ниски в северозападните райони, в София около 7°. В Пловдив температурите ще са между 6 и 12 градуса и са възможни превалявания. 

В планините облачността ще е значителна. След обяд с валежи от дъжд, в масивите от Западна България – от сняг. Вятърът ще е умерен, по високите и открити части – силен от запад-северозапад и с него температурите ще се понижат. Максималната температура на 1200 метра - около 5°, на 2000 метра - около минус 2°.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина