Официалното валидиране на марката направиха легендата от шампионския отбор Иван Глухчев, Рашко Стоянов и Дияна Ранчева - директор регионално управление Южен и централен район на Български пощи, видя trafficnews.bg.

5500 броя са пуснатите марки, на цена 3.30 лв. До четвъртък марката ще може да бъде закупена с печат от сградата на Централна поща. 

На временна пощенска станция можеше да се закупи марката и по време на събитието. 

"Искам да изкажа специални благодарности на Български пощи. Благодаря и на ръководството на Ботев, които помогнаха и на всички членове на инициативния комитет", заяви председателят на инициативния комитет по случай 110-годишния юбилей на Ботев Рашко Стоянов.

През годината с различни инициативи беше отбелязан юбилеят на Ботев. Те включваха концерт, първа копка на мемориален парк, фотоизложба, издаване на комикс, конкурс за детска рисунка и други. 

На пощенската марка е изобразен вторият шампионски отбор на Ботев Пловдив от 1967 г. По този начин заедно със 110-годишния юбилей от създаването на клуба беше отразена и 55-годишнината от спечелването на шампионската титла на България. 

Автор на пощенската марка в блок е художникът Венцислав Йорданов. Това е и своеобразно продължение на издадената за стогодишнината пощенска  марка, на която е изобразен първият шампионски отбор на Ботев Пловдив от 1929 г. На блока към новата пощенската марка е отбелязан емблематичен момент от историята на клуба и стадион “Христо Ботев”, наричан от феновете “Колежа”.