Богомил Грозев напуска поста на директор на ОИ „Старинен Пловдив“

Автор: Plovdiv Now 7904
Богомил Грозев напуска поста на директор на ОИ „Старинен Пловдив“

Богомил Грозев напуска поста си на директор на ОИ „Старинен Пловдив", съобщи самият той във Фесйбук. 

Ето какво гласи публикацията, без редакторска намеса:

Оттеглям се с гордо вдигната глава и огромно удовлетворение от постигнатите резултати! Правя тази крачка, за да няма съмнения за влияние и намеса около предстоящия конкурс за директор на ОИ „Старинен Пловдив“. Никога не съм бил и не съм политически ангажиран и не желая да бъда използван по политически подбуди. Заради това лично си входирах молбата за напускане.

За около година и 4 месеца постигнахме много добри резултати. Благодаря на колегите за всеотдайността, подкрепата и упоритата работа.

Въпреки трудната година, заради пандемията и два сериозни локдауна направихме много:

- За 2020 г. УДВОИХМЕ приходите на „Старинен Пловдив“, като успяхме да привлечем външно финансиране в размер на над 200 000 по два проекта, които спечелихме от Министерство на културата (за цялостна консервация и реставрация (КРР) на фасадата на т.нар. „Синя къща“ – къщата на Г. Павлити и за КРР на част от таваните на къща „Хиндлиян“)

- Тази година спечелихме още един проект за малко над 100 000 лв. за Консервационно-реставрационни работи (КРР) по екстериора на къща „Верен Стамболян“ (постоянна експозиция на големия Димитър Киров – ДиКиро).

- Тоест за малко повече от година спечелихме външно финансиране за общо над 300 000 лв. за КРР на три къщи в Стария град.

- Отворихме най-новия и един от най-зашеметяващите музеи в България, а и в Европа – Епископската базилика на Филипопол. Само за първият месец посрещнахме близо 10 000 туристи.

- За първи път на емблематичния Античен театър стъпи представителния гвардейски духов оркестър.

- Организирахме в тежки времена 100-тици активности в онлайн пространството (виртуален тур, виртуални изложби, виртуални представяния на обектите и т.н.)

- Организирахме 10-ки успешни събития, спазвайки ограниченията (концерти, пленери, изложби, работилници и много други)

- И не на последно място, за мен беше чест да предложа световната оперна прима Соня Йончева за почетен гражданин на Пловдив.

Още много, много неща сме свършили, които са видни и няма как да опиша в един пост.

А отговорът дали ще се явя на конкурс – ще научите по-късно.

Успех и до нови срещи!”

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина