Археологическият музей с безплатна беседа днес за вярванията в древния Филипопол

Автор: Plovdiv Now 5458
Археологическият музей с безплатна беседа днес за вярванията в древния Филипопол

От април 2019 г. Регионален археологически музей – Пловдив, стартира инициатива за безплатни беседи, под надслов „Археология за всеки“. Беседите са пътешествие през историята, културата, археологията на Пловдив и пловдивския край; разказ за съкровищата, които се съхраняват във фондовете и архивите на музея; за малко познатите или непознати артефакти, свързани с историята ни, и достъпен пътеводител в миналото на града ни и музея като един от носителите и пазителите на културно-историческото ни наследство и памет.

Беседите се провеждат всяка събота, с начален час 10:30 ч. След закупуване на редовен билет, всеки може да се присъедини към екскурзоводите и да чуе увлекателния им разказ за малко познати предмети от експозицията на музея. Беседите са на български език, подходящи са за всяка публика. Продължителността им е около половин час.

Темата днес, 14.12.2019г. е "Вярванията в древния Филипопол". За да се включите, е необходимо предварително да заявите своето участие, тъй като местата са ограничени! За допълнителна информация и записване – 032/ 62 43 39.

Регионален археологически музей в Пловдив (РАМ – Пловдив) е една от най-старите културни институции в България. Официално открит през 1882 г., окончателно се обособява като Археологически музей през 1920 година.

Музеят притежава една от най-богатите колекции съдържаща над 100.000 експоната, произведения на човешкото изкуство и бит, свързани с историята на Пловдивска област и град Пловдив - наследник на един от най-големите и значими антични градове на Балканския полуостров - Филипопол.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина