Апелативният съд спря вписването на промените в капитала на „Пълдин Туринвест“ с акциите на Панаира

Автор: Plovdiv Now 3610
Апелативният съд спря вписването на промените в капитала на „Пълдин Туринвест“ с акциите на Панаира

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив, с което по искане на община Пловдив е спряно вписването на промени в капитала на дружеството "Пълдин Туринвест" АД.

Делото бе образувано по жалба на „Пълдин Туринвест“ АД срещу спирането на регистърното производство в Агенцията по вписванията за заявени промени в регистрираните обстоятелства за търговското дружество, въз основа на решения на общото събрание на акционерите, проведено на 24.11.2022 г. В него се прие апорта на акциите на Община Варна от Международен панаир – Пловдив в „Пълдин Туринвест“ АД. Общинският съвет пък приложи  блокираща квота за акциите.

В мотивите е записано, че апелативните съдии  приемат, че оплакването на жалбоподателя е неоснователно. Според съда, исковото производство, образувано в Окръжен съд – Пловдив, в което се иска отмяна на всички решения, взети на общото събрание на  „Пълдин Туринвест“ АД, проведено на 24.11.2022 г., е от значение за регистърното производство.

Решението на съда по исковото производство ще обоснове преценката на длъжностното лице по вписванията  относно наличието на предпоставките за вписване в Търговския регистър на решенията на общото събрание от 24.11.2022 г.Определението на Апелативния съд в Пловдив е окончателно.

В същото време Общото събрание на акционерите на „Пълдин Туринвест“ АД  изпрати нова покана до Община Пловдив за приемането на акциите на Община Пловдив. То е насрочено за 9 януари със същия дневен ред. Очаква се позицията на Община Пловдив да се гласува на сесията на Общинския съвет на 20 декември.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина