7000 лв. щети по автобуси причини пияният чужденец в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4788
7000 лв. щети по автобуси причини пияният чужденец в Пловдив

Щетите по изпочупените два автобуса и маршрутка в Пловдив възлизат на над 7000 лв. Това заяви  ръководителят в „Автобусни превози” в Пловдив Костадин Тотков.

Припомняме, че вчера рано сутринта 50-годишен чужденец счупи стъклата на два автобуса от градския транспорт и една маршрутка. Превозните средства били спрели на автобусна спирка до Пето районно полицейско управление в Тракия. Изненадващо пред първия рейс изскочил мъж, който изкъртил една от чистачките и с нея започнал да нанася удари по предното стъкло. После се насочил към втория спрял рейс. Но този път изкъртил и страничния прозорец,  до който стояла пътничка. Накрая счупил стъклото и на маршрутката.

„Мъжът е бил пиян, а може би и дрогиран. Шофьорите са много стресирани. Единият иска отпуск, за да се успокои. Дежурните от близкото районно са дошли и са арестували нападателя, който се е оказал американки гражданин. Той е оказал съпротива при задържането”, каза още Тотков пред Нова телевизия.

Мъжът е бил пиян, бил в заведение в района, където е гледал мач от Световното първенство и най-вероятно е бил екзалтиран от победата на американците над Иран. Прокуратурата е образувала бързо производство по случая.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина