Девет души в ареста след сбиване на ромски фамилии в Шекера

Автор: Plovdiv Now 7102
Девет души в ареста след сбиване на ромски фамилии в Шекера
Два ромски клана участваха в масово сбиване в Пловдив, . По-рано днес на телефон 112 постъпил сигнал за сбиване на голяма група. На място били изпратени няколко екипа. Установено е, че свадата се е разразила между две семейства с шестима и трима членове, съобщи trafficnews.bg.  
 
Четирима души са били откарани в болница за прегледи. Там било установено, че единият от мъжете в тричленната фамилия има счупени лакът и пръст на ръката. Друг мъж и жена били с охлузвания. Младеж от другия клан пък бил с травма на главата. 
Всички участници в боя са били отведени в Трето РУ. Те ще бъдат задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 

Екшънът се е разиграл на улица "Кипарис". По-рано през деня там е пристигнал от полицейски екип. Сигналът за конфликт между жители на квартала е получен в обедните часове на първи януари, информират от МВР. При пристигане на посоченото в съобщението място, автопатрул на Трето РУ установява участниците в скандала и отправя предупреждение. След като страстите се успокояват, униформените си тръгват. 

Малко след това обаче постъпва втори сигнал на телефон 112 за сбиване на по- голяма група роми. На място са изпратени 5 автопатрула със служители на различни полицейски управления, които са установили двете групи лица, участвали в сбиването.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина