Всички паркове в Стамболийски с поливни системи, помогнало е и дарение

Автор: Plovdiv Now 6384
Всички паркове в Стамболийски с поливни системи, помогнало е и дарение

Във всички паркове в Стамболийскисе изграждат поливни системи, за да могат по-лесно и ефективно да се поддържат.

В много от парковете поливните системи вече се ползват ежедневно, в други, като този пред читалището, се изграждат в момента, съобщи кметът Георги Мараджиев.

Поливна система ще има и в екопарка. Всички съоръжения ще са автоматични и ще се ползват, когато има нужда. За целта ще се измерва влажността на почвата.

Поливните системи се изграждат извън проекта за ремонта на парковете, като дейността по монтажа е ангажимент на Общинско предприятие БКС. 

Местна фирма е закупила всички материали за поливните системи за големия парк в "Полатово", за заводския парк, както и райграса. Дарението е на стойност 24 000 лева. Ще се поливат и по-малките тревни площи, не само парковете.

Поливането ще става през нощта, за да не се създава неудобство на гражданите. Ще продължи и озеленяването, и засаждането на нова растителност.

"Всичко, което направихме за общината и за града, няма да бъде изоставено. Напротив, имаме достатъчно средства и хора, за да поддържаме и обновяваме направеното. Гледам пълните паркове и отново се убеждавам, че до момента съм вземал най-правилните решения в полза на гражданите. Ще продължим да работим за визията и развитието на общината, защото знам какво искат хората и знам как да го постигна. Всеки ден, всеки месец, всяка година - години напред! Чистота, Зеленина, Светлина! Ще го имаме!", каза още кметът Мараджиев. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина