ВКС отказа да образува дело срещу Илиян, осъден за убийството на Милена в Куртово Конаре

Автор: Plovdiv Now 26125
ВКС отказа да образува дело срещу Илиян, осъден за убийството на Милена в Куртово Конаре

ВКС отказа да образува дело срещу Илиян Рангелов, осъден на две инстанции за убийството на Милена в Куртово Конаре, научи. Причината за разпореждането на Върховния съд е липсата на препис от касационната жалба, която да е връчена лично на Рангелов.

Апелативен съд не е предоставил копие от жалбата защитата – адвокат Мариана Тодорова.

„Препис от нея е връчен на останалите страни по делото. Съгласно разпоредбата на чл. 253, т. 2 от НПК подсъдимият и защитникът са самостоятелни страни в съдебното производство, поради което делото следва да бъде върнато на изпращащия съд /Апелативен съд/, който да изпълни задължението си да уведоми подсъдимия, в случая Илиян Рангелов, за постъпилата касационна жалба, и съответно да получи препис от нея”, се казва в част от мотивите на ВКС.

Соченият за убиец на Милена  - годеникът й Илиян Рангелов, все още няма окончателна присъда. Три години казусът се върти на различни инстанции и претърпя пълен обрат. 

Апелативен съд - Пловдив още през ноември потвърди решението на Окръжния за 15 години затвор. Решението на втора инстанция идва само няколко седмици след заседание, в което защитата на Рангелов е пледирала за невинност. trafficnews.bg научи, че адвокат Марияна Тодорова е поискала в съдебно заседание казусът да бъде върнат на първа инстанция, на фаза разпоредително заседание.

От своя страна пък семейство Диневи са депозирали жалба, в която са направили искане за по-тежка присъда. Семейството смята, че налице е умишлено убийство по особено жесток начин, а не както е приел Окръжен съд, че се касае за по-лека квалификация, а именно предумишлено убийство.

Убийството стана през декември 2016 година. Младата двойка имала много проблеми и често са избухвали скандали между тях. Те били сгодени от май, а на Коледа той й подарил пръстен. Веднага след празника избухнал и последният голям скандал между двамата преди фаталната нощ. 

Рангелов не пускал никъде Миленa, дори и на кафе с приятелки. Често скандалите им били именно заради болезнената ревност на Илиян. Той е и изключително агресивен като често изпадал в моменти на умопомрачение.

Милена е работила в месарска фирма, като в нощта на убийството тръгнала на работа, а Илиян я е настигнал близо до дома им. Двамата се скарали, след което той я ударил в главата и забил ножа в гърдите й. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите. Колегите на Милена открили тялото й, след като се притеснили, че не е отишла на уговореното място.

Часове след убийството Илиян сам е направил пълни самопризнания.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина