В зелени оазиси се превръщат парковете в цялата община Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 9435
В зелени оазиси се превръщат парковете в цялата община Стамболийски

Паркът зад сградата на Общината в Стамболийски, до момента запустял, се превръща в малък зелен оазис с помощта на общинското предприятие БКС.

За целта са използвани минимални средства - около 1000 лева за озеленяването и 1500 лева за бордюрите, обяснява кметът Георги Мараджиев и допълва, че вече има сключени договори с фирми-изпълнители за ремонт на всички паркове в общината.

Процедурата е завършена и до две седмици фирмите имат готовност да започнат работа. Ще се действа едновременно във всички паркове - и в града, и в селата, където ще бъдат обособени нови центрове. Става дума за общо 23 парка с площ 93 000 кв. м. в град Стамболийски и 47 000 кв. м. в четирите села.

Проектите са съобразени с желанията на хората и в парковете ще има места за спорт, за почивка и за игри на децата. Проектирани са две футболни игрища - в големия парк в Полатово и в големия парк на ул. "Васил Левски". Предвидени са и площадки за кучета, ново осветление, както и нова зеленина.

"В някои от парковете ще има шадравани, а във всички задължително чешмички. Така че, дойде моментът да започнат ремонтите и смятам, че от старта до финала ще са нужни около три месеца", допълва кметът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина