В църквата „Св. Атанасий“ в Куртово Конаре започва външен ремонт, помогна и дарител

Автор: Plovdiv Now 8417
В църквата „Св. Атанасий“ в Куртово Конаре започва външен ремонт, помогна и дарител
В църквата „Свети Атанасий“ в Куртово Конаре започва външен ремонт. Средствата за него са – 15 000 лева от дарител и около 60 000 лева от Община Стамболийски, съобщи кметът Георги Мараджиев.
 
Вече има сключен договор с фирма за изпълнение на ремонта и можеше да започне още днес, но заради празника скелето ще бъде вдигнато утре.
 
Другата новина от кмета е за новата църква в Стамболийски, за която е готов вече новият ПУП. Имотът ще бъде прехвърлен на Църквата, издава се ново строително разрешение и след като се получи благословия от страна на Пловдивския митрополит Николай, ще започне съвместно с Митрополията строежът на храма.
 
"За седем години на територията на общината изградихме църква в Йоаким Груево и църква в Триводици, ремонтирани бяха старата църква в кв. "Полатово" и църквата в Ново село, дарени бяха два параклиса. Нека на днешния празник да запалим по една свещ пред икона на Богородица в някой от тези наши храмове, да се помолим за здраве и да си пожелаем да бъдем добри християни, защото Бог ни е дарил с живот, пълен с благословии, но жалкото е, че понякога не ги виждаме!", каза кметът Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина