Сагата започва отначало: Рестартират делото срещу убиеца на Милена от Куртово Конаре

Автор: Ива Модова 6299
Сагата започва отначало: Рестартират делото срещу убиеца на Милена от Куртово Конаре

Делото срещу Илиян Рангелов, осъден на две инстанции за убийството на Милена Динова в пловдивското село Куртово Конаре, започва отначало. Днес младият мъж отново ще се изправи пред Окръжен съд – Пловдив пред нов съдебен състав.

Делото ще стартира на фаза разпоредително заседание. 

По време на повторното разглеждане на случая ще бъдат изнесени данни от разследването, ще бъдат показани доказателствата, ще бъдат разпитани всички свидетели и ще бъде показан следственият експеримент. Има и втори сценарий – Илиян Рангелов да признае вина и в едно заседание да получи присъда. В този случай той ще се ползва от намаляване на наказанието с 1/3. Дали това ще се случи предстои да разберем още днес.

Причината за новото разглеждане на делото се оказа съществена, но отстранима грешка, допусната още в първа инстанция.

След едно от заседанията, проведено в средата на февруари 2018 година, защитникът на Рангелов – адвокат Георги Клиянчев е поискал да му бъде предоставено копие от съдебния протокол. В законовият срок желанието му било изпълнено, като той депозирал молба до съда, за извършване на поправки и допълнения в протокола.  Той поискал още едно от вещите лица да бъде отведено, тъй като е смятал, че същото е предубедено. Председателят е насочил разглеждането на молбата в открито съдебно заседание.

В следващото такова, молбата за поправка на протокола не е разгледана, като Окръжният съд не се е произнесъл по нея до края на съдебното следствие.

Точно в това обстоятелство се крие причината ВКС да върне делото за рестарт. 

Припомняме, че убийството стана през декември 2016 година. В нощта на инцидента Илиян Рангелов настигнал половинката си - Милена, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите.

Два дни преди да я прободе с нож в сърцето, Рангелов й подарил годежен пръстен. Часове след убийството, сам е направил пълни самопризнания.

Илиян Рангелов е с мярка за неотклонение задържане под стража.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина