Ремонтират още една сграда в Стамболийски, ще има изложбена зала и занаятчийско ателие

Автор: Plovdiv Now 5246
Ремонтират още една сграда в Стамболийски, ще има изложбена зала и занаятчийско ателие

Още един общински имот ще бъде ремонтиран в Стамболийски, съобщава кметът Георги Мараджиев. Това е сградата до читалището, в в която се помещаваше доскоро фотото.

Подготвя се проектът за ремонта, с който Общината ще кандидатства за евросредства. Той е на стойност 100 000 евро и се нарича „Популяризиране на местната идентичност и на подхода ВОМР в община Стамболийски”. Подходът "Водено от общностите местно развитие" (ВОМР) е единна методика, която се прилага на мястото на досегашния подход ЛИДЕР, като го надгражда.

С работата по проекта е ангажиран председателят на МИГ- Стамболийски Стоян Богданов. На снимките се вижда как изглежда вътре сградата на бившето фото и колко спешно се нуждае от ремонт. Ще се ремонтира фасадата, която ще бъде санирана и ще се смени дограмата. Пристройката на входа ще бъде махната, а стълбището ще се направи с плочки. Вътре ще има нови окачени тавани, ще се боядисат стените с латекс, за да придобие естетичен вид сградата и вътре. В момента е гредоред, но ще се налеят плочи и ще се направи нов под и на двата етажа.

"Тук намеренията ни са да обособим на първия етаж един голям салон, който ще се ползва за изложбена зала и за различни творчески мероприятия. Ще има и занаятчийско ателие за деца, като са предвидени няколко срещи с граждани, за да се обсъди с тях какви занаяти може да се популяризират в ателието. Проектът ще има и социална функция, тъй като всички детски кръжоци, които ще се организират в ателието, ще са напълно безплатни. На втория етаж ще работи екипът на МИГ – Стамболийски. След ремонта сградата ще се върже архитектурно с екопарка, който ще бъде изграден тук и за който също вече имаме проект", обяснява кметът Георги Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина