Ред и зеленина между блоковете в Стамболийски на принципа: Ние ще го направим, вие ще го поддържате!

Автор: Plovdiv Now 5084
Ред и зеленина между блоковете в Стамболийски на принципа: Ние ще го направим, вие ще го поддържате!

Започва облагородяването и на пространствата между блоковете в Стамболийски. Кметът Георги Мараджиев предлага на гражданите да работят заедно на принципа: „Вие се обадете, ние ще го направим, вие ще го поддържате”. Под "вие" следва да разбираме гражданите, а под "ние" - общината, която ще прибегне до помощта на БКС.

Започнат е вече първият такъв обект – пространството между блоковете на улиците „Иван Вазов” и „Заводска”. До този ремонт се стиг след една среща на кмета с хора, които живеят там.

"Поискаха да обновим пространството с нова зеленина и казаха, че след това сами ще го поддържат. Така се стигна до идеята да пробваме този начин на работа навсякъде пред блоковете. На ул. „Иван Вазов” има и един паркинг от 550 кв. м., който обаче е без настилка и при всеки дъжд се наводнява. Тази сутрин в 6 часа всички коли бяха махнати от паркинга и започнахме изравняването на терена, където ще сложим дъждарки, вързани към канализацията, и ще положим нова основа. Така че, че изградим за хората и нов паркинг. Ще реновираме детската площадка, където ще сложим дървената люлка, която свалихме от централния парк и ще очертаем пътеките с бордюри. Ще сложим нова беседка, чешма и барбекю. И така с минимални средства отново ще постигнем максимален резултат", разказва кметът.

Жителите на Стамболийски, които желаят също да имат облагородени междублоковите пространства, могат да сигнализират на страницата във Фейсбук на кмета или на телефоните на Общината.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина