Проверяват ромските махали край Стамболийски за незаконна търговия

Автор: Plovdiv Now 6754
Проверяват ромските махали край Стамболийски за незаконна търговия

Проверките за незаконна търговия в ромските махали в населените места на община Стамболийски продължават. Ново село вчера отново е било посетено от инспектори на Дирекцията по храните в Пловдив, както и от представители на Общината и на полицията. Издаден е бил акт в размер на 1000 лева на търговски обект, който е нямал необходимите разрешителни за работа.

От общинската администрация са категорични, че проверките ще продължават, защото законите са еднакви за всички и трябва да се спазват.

"Същевременно няма как да не отчетем, че трудолюбието и желанието за по различен начин на живот на много от ромите е очевадно за нашата Община. Ето например за пореден път се подготвя проект, с който ще се кандидатства за обогатяване образованието и познанията на децата от ромски произход", споделя кметът Георги Мараджиев в социалните мрежи.

Въпросният проект касае детската градина в Куртово Конаре и ако бъде одобрена заедно с партньорите от Тръст за социална алтернатива, ще бъде получено финансиране в размер до 80 000 лева за подобряване езиковите умения и социално-емоционалното развитие на деца от ромски произход на възраст между 5 и 10 години.

В село Триводици започва изравняване, чакълиране и валиране на улиците в ромската махала. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина