Прерязаха лентата на първия реновиран парк в Ново село

Автор: Plovdiv Now 9197
Прерязаха лентата на първия реновиран парк в Ново село

В присъствието на кмета на община Стамболийски Георги Мараджиев кметът на Ново село Иван Стойчев преряза лентата на първия реновиран парк в селото, съобщи stamboliyski.tv.

„Това е една от многото придобивки, които новоселци ще имат с кмет Иван Стойчев, който не е човек на приказките, а на делата“, каза по време на откриването на парка кметът Георги Мараджиев. От своя страна кметът на Ново село обяви, че всичко, което е изградено и е в процес на изграждане в населеното място, е благодарение на подкрепата, която получава от страна на общинския кмет. Пред новоселци градоначалникът каза, че познава добре проблемите на Ново село и знае, че най-важното е тук да бъде изградена канализация, за която работи още от първия си мандат. Той съобщи на хората, че започва работата по подготовката за проектирането на канализацията на Ново село, като има опция населеното място да бъде включено към довеждащия колектор на Куртово Конаре, който е проектиран, а се обмисля и вариант за самостоятелна пречиствателна станция на Ново село.

Г-н Мараджиев припомни, че в момента се реновира центъра на Ново село и скоро и новоселци ще имат свой център, какъвто никога не са имали. Ще се помисли и за инвестиране в т.нар. Музей на сътворението, като той няма да се събаря, а в него ще се вложат достатъчно средства, за да придобие нова и съвременна визия, с която ще привлича туристи от други населени места и по този начин ще се оживи селото.

На откриването на парка присъстваха още секретарят на Общината Даниела Кръстева, финансовият директор Дани Бангова и финансовият контрольор Божурка Скачкова. Тук бе и директорът на ОП БКС Васил Топузов.

В реновирания парк е изградена дълга 240 м. алея от тиклите, които бяха свалени от един от парковете в Стамболийски. Монтирано е ново осветление, като лампите светят двустранно – към парка и към улицата. Има нови пейки и над 40 пръскачки, с които ще се полива новозасаденият райграс. До седмица той ще поникне. Ще бъде засаден райграс и около тиклите по алеята.

.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина