Последни довършителни работи по новия център на село Йоаким Груево,

Автор: Plovdiv Now 10124
Последни довършителни работи по новия център на село Йоаким Груево,

Предстоят последните довършителни работи по новия център на село Йоаким Груево, община Стамболийски. Ще бъде монтирано още едно комбинирано детско съоръжение в парка, като под всички люлки и под уредите за фитнес на открито ще се положи ударопоглъщаща мека настилка, съобщи кметът на общината Георги Мараджиев, който днес се срещна с кмета на селото Наум Нихтянов.

В читалището от края на миналата година работят един нов музикален кабинет и ремонтираната детска библиотека, където децата се събират и имат възможност да развиват различни творчески дейности. Музикалният кабинет също дава тези възможности, защото е добре оборудван. Читалището разполага и с носии - мъжки и дамски, които се ползват в самодейната дейност, която от години се развива в Йоаким Груево.

Няма как да не съм доволен от резултатите от всичко, което направихме в Йоаким Груево - още в началато на първия ми мандат с близо 800 000 лева, които ни бяха отпуснати от правителството, доизплатихме канализацията в селото. През първия мандат подпомогнахме изграждането и на новата църква с над 35 000 лева, които заделихме от общинския бюджет. 100 000 лева, които също бяха от бюджета, инвестирахме в проектирането и изграждането на новия център. В момента за Йоаким Груево проектирани за асфалтиране са всички улици, които са останали неремонтирани. Искам до края на мандата Йоаким Груево да е първото село в България с канализация 100 процента, асфалт 100 процента, общински сгради - санирани 100 процента, и да остане само поддръжката", заяви Георги Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина