Полицията в Стамболийски разби наркооранжения, закопчаха и дилър

Автор: Plovdiv Now 16578
Полицията в Стамболийски разби наркооранжения, закопчаха и дилър

Двама мъже - дилър и собственик на малка плантация с марихуана, са задържали в ареста криминалисти от районното управление на полицията в Стамболийски.

При проверка на таванско помещение в триетажна къща са били открити току-що отсечени свежи растения от рода на конопа. Отрязаните стръкове са били с височина между 1,05 и 1,75 метра, а собственикът им грижливо ги бил подготвил за изсушаване, окачвайки ги на въжета.

В хода на разследването е било установено, че 41-годишният мъж, който обитавал постройката, е отглеждал растенията в малка плантация в запустяла нива в местността «Паша махала» в землището на село Цалапица. Задържаният мъж има предишни криминални прояви по линия наркоразпространение.

Само ден преди това служители на криминална полиция в управлението са задържали в градския парк и 37 годишен уличен дилър. При последвало претърсване в дома му на улица «Мадара» служителите са открили марихуана с тегло 223 грама. Наркотикът е бил открит в холна секция, а изсушената листна маса била подготвена и предназначена за улично разпространение. По случаите под надзора на прокуратурата са образувани бързи производства.    

  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина