Общинският бус в Стамболийски призовава хората да си останат вкъщи, глобите са жестоки

Автор: Plovdiv Now 9827
Общинският бус в Стамболийски призовава хората да си останат вкъщи, глобите са жестоки

Призивът "Останете си вкъщи!" вече е на запис и ще се разпространява чрез микробуса на Община Стамболийски, който ще посети всеки квартал, всяка улица във всяко населено място. Мерките за борбата с коронавируса се затягат. Носенето на маски, както в затворени помещения, така и на открито, е задължително на обществени места.

 

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев е издал две последователни заповеди, в които се предвиждат драконовски мерки срещу нарушителите.

"Прочетете заповедта! А глобите за безцелно разхождане са жестоки – 5000 лева. ВЕЧЕ ИМА 6 ЧОВЕКА С НАЛОЖЕНИ ГЛОБИ ОТ 5000 ЛЕВА", казва градоначалникът.

Ето и призива, който няколко дни хората ще чува от тонколоната в общинския бус:

„Уважаеми съграждани!
От 13-ти март, заради коронавируса, се намираме в извънредно положение! До отмяна на извънредното положение в сила са нови законови мерки:

Който наруши или не изпълни противоепидемичните мерки, въведени от министъра на здравеопазването и заповедта на кмета на община Стамболийски за безцелно разхождане и събиране на групи без предпазни средства, се наказва с глоба в размер на 5000 лева.

Ако нарушителят е едноличен търговец или юридическо лице, се налага имуществена санкция в размер на 15 000 лева.

Нарушенията се установяват с актове, съставени от здравни инспектори, служители на МВР и СОТ и служители, определени със заповед на кмета на община Стамболийски.

Наказателните постановления се издават от директора на съответната РЗИ, директора на съответната Областна дирекция на МВР и кмета на община Стамболийски.“

"УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ. ГЛОБИТЕ СА ПО 5000 ЛЕВА. СПАСЕТЕ ЖИВОТ!", призовава кметът Георги Мараджиев.

А ето и пълният текст на заповедите:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина