Община Стамболийски си върна терена под централния площад след 20-годишна сага

Автор: Plovdiv Now 6913
Община Стамболийски си върна терена под централния площад след 20-годишна сага

Теренът, върху който е изграден паркът в центъра на Стамболийски, вече е общински. Решението за промяна в ПУП-а на бе прието по време на вчерашната сесия на общинските съветници. Досега отделни части от терена бяха собственост на администрацията, РПК "Наркооп" и частници. Върху него са изградени открита приемна, детска площадка, къщичка за книги и фонтан. В тази част на центъра се намира и паметникът на Васил Левски. 

Целта е Общината да придобие собствеността върху целия терен, обясни кметът на общината Георги Мараджиев. За в бъдеще той ще бъде публична общинска собственост, за да се предотврати бъдещата му продажба. По думите на градоначалника сагата със собствеността върху терена е продължила 20 години. 

"През всичките тези години е можело този терен да бъде разпродаден на парчета и тук да се изградят заведения, къщи или други постройки. Безкрайно съм благодарен, че това не се е случило и сърдечно благодаря на ръководството на РПК „Наркооп” в лицето на председателите в Стамболийски Надка Чолакова и в Пловдив Георги Сариев," написа в публичното пространство Мараджиев. Той допълни, че 99 от 100 членове на кооперацията са подкрепили предложението имотът да бъде подарен на градската администрация по време на общо събрание. 

В знак на благодарност от администрацията планират да изпишат на видно място имената на всички членове на „Наркооп”. 

Така гражданите на общинат ще знаят, че все още има хора, които вместо да вземат два сребърника, вземат достойни решения, защото са честни българи, обясни още кметът. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина