Обмислят платформа за достъп на трудно подвижни хора в подлез на гарата в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 7123
Обмислят платформа за достъп на трудно подвижни хора в подлез на гарата в Стамболийски

"През последните дни сме изправени пред голямо изпитание, заради новия вирус, но както казах, няма да позволим паниката да парализира живота и работата в общината. Взели сме мерки, за да се предпазваме и продължаваме да работим", споделя кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев и съобщава, че в момента се работи за осигуряването на достъп на трудно подвижни хора до жп подлеза от северната му страна в града.

Има изградени асансьори в южната част на съоръжението по проекта на Национална компания "Железопътна инфраструктура", в който беше включен ремонтът на гарата в Стамболийски. Северният подход обаче остана извън проекта.

"Така че, ние ще изградим там съоръжение, за да може хора с инвалидни колички, трудно подвижни и майки с детски колички да имат по-лесен достъп до подлеза. Имах срещи със специалисти от различни фирми в производството на асансьори, рампи и платформи. Ще ни бъдат изготвени оферти за няколко вида платформи, след което ще изберем най-добрия вариант. Много бързо след това съоръжението за достъп до подлеза ще бъде изградено", казва още кметът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина