Новият параклис в Стамболийски готов до седмица

Автор: Plovdiv Now 10173
Новият параклис в Стамболийски готов до седмица

На финала е строежът на параклиса в парка в квартал "Полатово" в Стамболийски. Той се изгражда с лични средства от Петър Вагашев, съобщава кметът Георги Мараджиев.

Когато преди години се родил синът на Петър и той го завел за пръв път го завел на море, видял в началото на Бургас малък и много красив параклис и решил, че ще направи подобен и в Стамболийски. Дълго време не намирал подходящо място, но когато започват ремонтите на парковете, решил, че най-добре ще е параклисът да е в един от тях. Избрал парка в Полатово, където е минало и неговото детство и пази много щастливи спомени.

До края на седмицата параклисът ще е готов и Петър Вагашев ще купи и необходимото за него обзавеждане. Ще бъде дарен на общината, а след това ще бъде отворен за всички, които желаят да запалят свещ вътре, така както е с първият параклис в града, който е в големия парк на бул. "Васил Левски" и също е изграден с лични средства на бизнесмен от Стамболийски - Рангел Мараджиев, син на кмета.

"Знаете, че винаги съм подкрепял подобни дела, като още през първия ми мандат бяха заделени над 200 000 лева за градеж на храмовете в Йоаким Груево и Триводици. Така че, ако има и други наши съграждани, които искат да изградят нещо в общината или да подпомогнат ремонтите на парковете, аз ще ги подкрепя. Така например и арх. Александър Къркеланов ще изгради с лични средства чешма в парка срещу Социалния патронаж. А на г-н Петър Вагашев сърдечно благодаря за благородното дело, което в днешната ситуация има още по-голямо морално въздействие!", написа кметът Георги Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина