Млада жена от Триводици убита в хотел

Автор: Plovdiv Now 8094
Млада жена от Триводици убита в хотел

29-годишна жена от пловдивското село Триводици е отрита мъртва във фоайето на хотел в Пазарджик, съобщи за TrafficNews говорителят на местната Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

Убийството се е случило в събота вечерта, когато на тел. 112 постъпва сигнал от управителя на хотела в центъра на града, който заварил жената в безпомощно състояние с прободни рани. Към мястото веднага са изпратени екипи на полицията и спешна помощ. При пристигане на медиците е констатирана смъртта на жертвата.

След проведени оперативни и издирвателни действия е установена самоличността на извършителя – 35 годишен мъж от Септември. Той е многократно криминално проявен, като са съжителствали заедно с жертвата за известен период от време.

По неофициална информация двамата имат общо дете, което обаче не е припознато от мъжа. Жертвата и извършителят са от ромски произход. 

Полицаите задържали убиеца за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Той е открит в жилището на негови роднини, намерено е и иззето оръжието, с което е извършено престъплението. По случая се води досъдебно производство под надзора на прокуратурата. Работата по изясняване и документиране на тежкото престъпление продължава.

Междувременно Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем мъжа, за това, че на 27.07 2024 г., при условията на опасен рецидив, умишлено е умъртвил 29-годишната жена. Предстои Окръжна прокуратура-Пазарджик да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина