Мараджиев: Мит е, че рядко поглеждаме към селата

Автор: Plovdiv Now 1865
Мараджиев: Мит е, че рядко поглеждаме към селата

Както обръщаме внимание на града, така работим и за малките населени места и мит е, когато някои опоненти казват, че рядко поглеждаме към селата. Не е така и днес за пореден път имам новина за дейност, която започваме. Това заяви във Фейсбук профила си кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев.

В Ново село, където се ремонтира центъра със 100 000 лева, правителството отпусна и сумата от 380 000 лева за почистване на канала, който минава през него.

„В Ново село започваме ремонт на здравната служба, като целта е във всички населени места да бъдат извършени ремонти на сградите, в които се помещават местните поликлиники, за да имат и там хората лечебни заведения като ремонтираната за 813 000 лева поликлиника в Стамболийски“, допълва той.

Заедно с председателя на местния парламент Стоян Богданов и кмета на Ново село Иван Стойчев те посетили поликлиниката и  разговаряли с медиците, работещи в нея.

„Знаете, че още в началото на първия ми мандат тук направихме ремонт на покрива, но той беше частичен. Сега ще направим цялостен ремонт, ще сменим дограмата, ще бъде сложена изолация и нов цокъл, а вътре, също като в Куртово Конаре, ще направим вътрешен ремонт от стълбището до кабинетите. Дворното пространство ще бъде облагородено с ново озеленяване, пейки и осветление“, казва още Мараджиев. Лекарите споделили, че чакат този ремонт от дълго време и не могат да повярват, че това ще се случи. 

„Д-р Коева, която е личен лекар и управител на Здравната служба, сподели, че работи тук от 19 години и се радва, че е дочакала новината за ремонта, защото по думите й сградата е в плачевно състояние, покривът тече, прозорците едва се затварят, мазилката на много места е паднала и всичко това създава неудобства както за лекарите, така и за пациентите. А хората заслужават да работят и да се лекуват в съвременни условия, така че ще направим този ремонт максимално бързо. Такива ремонти ще бъдат направени на местните поликлиники и в четирите села, за да придобият вида, който трябва да има всяко едно здравно заведение“, подчертава кметът.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина