Куртово Конаре Фест стигна до Брюксел

Автор: Plovdiv Now 7952
Куртово Конаре Фест стигна до Брюксел

"Куртово Конаре Фест“ е събитието, която представи България в европейския конкурс EURIC, чиято цел е да открие новаторски и вдъхновяващи инициативи от секторите на селското и горското стопанство, агро-хранителните вериги и устойчивото развитие на местните общности, съобщават от читалище "Любен Каравелов" в село Куртово Конаре, община Стамболийски.

В конкурса се включиха над 220 фирми, проекти и инициативи от 21 страни членки на Европейския съюз и две съседни на ЕС страни. Международно жури от независими експерти избраха 15 от тях за Европейски посланици на иновациите в селското стопанство и селските райони.

Всички Посланици на иновациите и общностите бяха представени на церемонията за награждаване на победителите от конкурса EURIC, която се състоя на 3 декември в Брюксел по време на годишните Дни на иновациите в биоземеделието, организирани от TP Organics.

Всеки от избраните посланици получи специално разработени промоционални материали и международно признание . Почти всички посланици бяха от страни от Западна Европа. Наградените проекти от Източна Европа са два – инициативата "Куртово Конаре Фест" и един от Румъния.

Източник и снимки: Читалище "Любен Каравелов" - Куртово Конаре

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина