Кметът на Стамболийски: Защо се хващате за глобите? Кой дисциплиниран гражданин ще бъде глобен?

Автор: Plovdiv Now 22868
Кметът на Стамболийски: Защо се хващате за глобите? Кой дисциплиниран гражданин ще бъде глобен?

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев публикува ново емоционално послание във фейсбук, с което искрено и мотивирано призовава съгражданите си да бъдат дисциплинарини, обективни, да пазят с поведението си останалите, да не се правят на безсмъртни и да не роптаят срещу справедливите санкции при нарушаване на ограничителните мерки срещу коронавируса.

Ето какво гласи посланието на кмета:

Защо се хващате за глобите? Кой дисциплиниран гражданин ще бъде глобен? Не гледате ли телевизия? Пловдив е на 18 км. Колко са глобените там? Над 160 души! Колко са заразените? Всеки ден нови! И искате да стоите по пейките?! В Бургас махнаха пейките. Глобите са за цяла България еднакви! Сякаш не мислим за случващото се около нас, за това, което се случва в Италия, в Испания. В целия свят един призрак броди навсякъде.

Ние още умуваме! Нали искаме строги санкции за всичко! Искаме високи глоби, искаме 5000 лева за изхвърляне на боклук. Искате да глобявам! А сега за коронавируса защо била висока глобата? Защото на всички ни се живее. Имаме деца, внуци, на които искаме да се радваме! Искам новите паркове през лятото да са пълни с деца! Искам да дишам, дори и замърсения понякога въздух на Стамболийски, но да дишам!

Може да се наложат още по-строги мерки. Не може някои хора да се правят на безсмъртни и да ги оставим да разнасят зараза. Никой, който спазва правилата, няма да бъде наказан! Играта на жмичка трябва да свърши! Броят на болните всеки ден расте. Какво искаме: живот и да строим нови улици, пътища, читалища или крематориуми? Аз избирам да спазвам правилата и да не остана в историята, като кмет на безлюдна община, или пък да съм кмета, отишъл си от този свят, без да остави диря или малка следа от всичко, което е могъл да направи за здравето на семейство, приятели и жители на общината, в която живее! Разбирайте ме, както искате!

Цветният филм свърши! За да има светлина, топлина, зеленина, трябва да сме заедно и единни в тази битка! Има една песен, в която се пее:
Ако до всяко добро същество
застане поне още едно,
ех, ще започне такъв живот,
че само си викам "Дано".
Дано, дано, дано, дано, дано, дано,
до всяко добро същество застане поне още едно,
тогава, тогава, предвиждам такъв живот,
че само си викам "Дано".
Нека сме оптимисти и след няколко месеца всички заедно да продължим да гледаме цветния филм! Всеки един от нас носи в сърцето си частица от сърцето на Левски. А във вените ни тече част от кръвта на Райна Княгиня! Време е лъвът ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС ДА СЕ ИЗПРАВИ!", завършва емоционалното си послание Георги Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина