Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев спря незаконно изхвърляне на цял ТИР отпадъци

Автор: Plovdiv Now 12673
Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев спря незаконно изхвърляне на цял ТИР отпадъци

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев пресече незаконна дейност по нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в района на бившата кариера на село Триводици. След сигнал за забелязан ТИР, който изхвърля боклуци в землището на Триводици, градоначалникът незабавно изпрати полиция и комисия от общинска администрация – зам.-кметът Теодора Вълканска, директорът на „УТ, СП и ОС, ОК“ инж. Костадин Аврамов, н-к отдел "СП и ОС, ОК" Величка Ангьозова, екологът Стоянка Михайлова и гл. спец. контрол по строителството Николай Доганов.

На място е установено, че шофьорът на камиона е започнал изхвърлянето на отпадъците. Става дума за 14 тона кабелни изрезки. Незаконната дейност е преустановена незабавно, като на шофьора и фирмата собственик на камиона са съставени актове. Шофьорът на камиона е казал пред комисията, че камионът е на кмета на Пещера. Сезирани са прокуратурата и РИОСВ.

Ето и коментара на кмета Георги Мараджиев за случилото се: „Наглост, безотговорност, граничещи с престъпление. Отговарям пряко за всички нерегламентирани сметища. Правим всичко възможно да спрем порочната практика. Ей, това се случва през деня, цял ТИР с готови за горене кабелни изрезки, колко нагъл трябва да бъдеш, за да го направиш?! Чия собственост е камионът? От къде идва? От коя община? Идвал ли е и друг път? Въпроси към прокуратурата. Ще бъда безкомпромистен към всеки нарушител. И всеки да го знае! Имаме служители, добросъвестни, които са ежедневно на терен и следят. Чакаме и други издънки!“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина