Градини, ясли и млечната кухня в Стамболийски очакват децата да се върнат

Автор: Plovdiv Now 6199
Градини, ясли и млечната кухня в Стамболийски очакват децата да се върнат

Всички осем детски градини на територията на община Стамболийски, както и детските ясли и млечната кухня, започват отново да работят на 26 май. На същата дата ще заработи и безплатният Общински детски център.

Кметът Георги Мараджиев е издар заповед за отварянето им и за организацията на работата в тях. Документът е на базата на издадената по-рано днес заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Предвид ситуацията детските заведения отварят врати при строги мерки, като Общината е осигурила предпазни средства за персонала и дезинфектанти от най-висок клас.

Условието да се носи медицинска бележка от всяко дете при връщането му в градината или яслата отпада, на вратите обаче ще има сериозен филтър и ще се мери температурата на всяко дете. Ще се осигури дистанция между групите, в които ще има по 10-12 деца. Ще се осигури и дистанция между персонала и родителите, като ще се удължи времето, през което родителите могат да водят и да вземат децата си.

"Родителите ще трябва да декларират, че ако детето им е болно, няма да го водят на детска градина или ясла. Ако някое дете се разболее, ще се обявява карантина в цялата градина. Както и министър Ананиев апелира, аз също призовавам родителите, ако не се налага да ходят на работа или ако имат друга възможност да гледат децата си вкъщи, да не ги водят на детска градина, а да изчакат края на епидемичната обстановка! Мерките за детските градини се разхлабват най-вече за семействата, в които родителите няма как да гледат децата си вкъщи и не може да не ходят на работа", казва кметът Георги Мараджиев.

Снимка: фейсбук Георги Мараджиев

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина