Две семейства станаха приемни родители в Стамболийски през 2019, Общината консултира и други желаещи

Автор: Plovdiv Now 6145
Две семейства станаха приемни родители в Стамболийски през 2019, Общината консултира и други желаещи

Две семейства на територията на община Стамболийски са станали приемни родители през 2019 година, а жена от село Триводици, например, от години се грижи за дете с увреждания.

Желаещите да станат приемни родители и да се запознаят с условията за кандидатстване и процеса по одобрение, ще бъдат консултирани от заместник-кмета Теодора Вълканска.

В сградата на читалище „Никола Й. Вапцаров“ в града се състоя миналата седмица среща между Комплекс за социални услуги за деца и семейства от Пловдив и представители на Община Стамболийски в лицето именно на заместник-кмета Теодора Вълканска. Присъстваха и представители на Агенция за закрила на детето, Инспекция по труда, Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Агенция за социално подпомагане, както и приемната майка от Триводици, съобщава stamboliyski.tv.

Служителите от Комплекса за социални услуги за деца и семейства обясниха на какви условия трябва да отговарят приемните семейства, какво е възнаграждението им, колко видове социални грижи се предлагат. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина