Два месеца от смъртта на Тодор и Виктор от Стамболийски, загинали в жестоката катастрофа

Автор: Plovdiv Now 17334
Два месеца от смъртта на Тодор и Виктор от Стамболийски, загинали в жестоката катастрофа

На днешния 11 януари се навършват точно два месеца от жестоката катастрофа край село Кадиево, в която две момчета от Стамболийски загубиха живота си.

На 11 ноември 2020 година петима младежи от Стамболийски потеглят към Пловдив, за да празнуват именния ден на 17-годишният Виктор Василев. Денят, в който почитаме светецът - закрилник на дома Свети Мина, обаче се оказва фатален както за Виктор, така и за 16-годишния му приятел Тодор Бараков. Колата изобщо не стига до Пловдив, защото два-три километра след село Кадиево шофьорът Петър Маринашки губи контрол върху беемвето и се забива в огромен орех. Скоростта е била далеч над разрешената. 

16-годишният Тодор Бараков, който се вози на задната седалка вдясно, при зверският удар загива намясто. Приятелят му Виктор, който седи до него, издъхва няколко часа по-късно, без да дойде в съзнание.

Другите две момчета, които са пътували на задната и предната седалки са с травми на крайниците. Водачът - Петър Маринашки е невредим. Вероятно , осъзнавайки че не може да овладее колата и ще се забие вдървото, той инстинктивно навива волана. Така спасява себе и момчето на предната седалка, но задната част на колата буквално се врязва в крайпътния орех. 

Виктор Василев

Тодор Бараков

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина