Кметът на Стамболийски: Дезинфекцират основно село Триводици, възможни са КПП-та и вечерен час

Автор: Plovdiv Now 30091
Кметът на Стамболийски: Дезинфекцират основно село Триводици, възможни са КПП-та и вечерен час

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев е готов на още по-крути мерки, за да се спре разпространението на заразата COVID-19, която не подмина и нашата община. Ето какво каза още той в объщение към жителите:

„Обръщам се към всички жители на община Стамболийски. Уважаеми съграждани, спазвайте стриктно правилата, спуснати от Националния оперативен щаб. Носете маски и стойте на разстояние един от друг. В същото време, ние продължаваме ежедневната дейност в борбата със заразата, като се извършва редовно дезинфекция, а от събота и понеделник ще използваме и машина за пръскането на обществените места.

Няма да бъде отворен пазарът, но земеделските производители, регистрирани с постоянен или настоящ адрес на територията на общината могат да продават продукцията си (плодове, зеленчуци и посадъчен материал) на тротоара пред домовете си без да плащат тротоарно право. Както казах и преди две седмици, няма нужда да идват до Общината за такова разрешение. Както всички знаем, вирусът не подмина и нашата община.

ИМА ОЩЕ ЕДИН СЛУЧАЙ И С НЕГО СЛУЧАИТЕ СА 1 В ГРАД СТАМБОЛИЙСКИ И 3 В ТРИВОДИЦИ. Съвместно с областния управител Дани Каназирева, РЗИ, Общинския кризисен щаб и Областната дирекция на МВР предприемаме необходимите мерки, особено в Триводици. Още от днес там започваме пръскане по домовете и по улиците по два пъти дневно, засилваме контрола за носене на маски и предотвратяването на събиранията на хора.

Искам да благодаря на директора на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев, на началника на полицията в Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев и на служителите на СОТ-а в Стамболийски за помощта, която ни оказват, защото без тях нямаше как сами да осъществим тези сериозни и мащабни мерки на контрол. Готов съм обаче и на по-крути мерки, за да спрем разпространението на вируса, като въвеждане на контролиран достъп за влизане и излизане от Триводици, вечерен час и всичко, което касае здравето и живота на хората.

Всичко, което предприемем ще бъде съгласувано с Националния оперативен щаб и с Областния кризисен щаб. Ако броят на заразените в Триводици продължава да расте, пак казвам: ГОТОВ СЪМ НА НАЙ-СТРОГАТА МЯРКА, ЗА ДА ОПАЗИМ ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА ХОРАТА В ОБЩИНАТА.

Източник: stamboliyski.tv

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина