Дървета, нови пейки, лампи, старинен часовник! Ремонтират и центъра на Куртово Конаре

Автор: Plovdiv Now 6114
Дървета, нови пейки, лампи, старинен часовник! Ремонтират и центъра на Куртово Конаре

Започна и ремонтът на центъра в село Куртово Конаре, община Стамболийски. На площада пред кметството ще има дървета в кашпи, а старите пейките ще бъдат подменени с нови. Площадът ще бъде ограден с щампован бетон, ще се монтират още осветителни тела.

Ще има лампи и в парка, където ще се положат нови алеи на местата на утъпканите пътеки. Част от алеите ще са с павета и ще водят до детската градина. Ще се направи изцяло нова детска площадка с ударопоглъщаща настилка и нови детски съоръжения. Ще има спортна площадка с маса за тенис и уреди за фитнес на открито, съобщава кметът на общината Георги Мараджиев.

Шадраванът, който и в момента се ползва за игри от децата, ще бъде покрит с дървена конструкция, за да може малчуганите да продължат да си играят там, но вече да е по-безопасен. Една част от старите плочки ще останат, но ще се се изградят нови бордюри. В проекта не е предвиден ремонт на читалището, но ще бъдат осигурени средства за ремонт на покрива, като в източната част изцяло ще се сложат нови керемиди. Куполът ще бъде реновиран и с красив старинен часовник. Нови пейки ще има в целия парк, където ще се ремонтира поливната система.

"Днес с кмета на Куртово Конаре Иван Пиринов обсъдихме на място настоящия ремонт, като имах възможност да разговорям и с жителите на селото. Казах им, че знам какви са най-големите проблеми на Куртово Конаре – липсата на канализация и нуждата от ремонт на улиците. Но и това ще стане, като за канализацията знаете, че имаме готов проект и до няколко месеца чакаме разрешението да започнем изграждането на довеждащия колектор. Процедурата за преминаването през терените тук е бавна, но получим ли разрешителното, нещата ще започнат да се случват по-бързо и ще имаме вече възможност да търсим и финансирането за канализацията. Знам, че има проблем и с улиците и тротоарите. Тук работм според възможностите, които имаме, но смятам, че не сме направили малко и с наши средства, макар че нямаме голям бюджет", разказа още Георги Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина