Апелативният съд остави в ареста тримата, задържани при сделка за близо 1кг хероин край Пловдив

Автор: Plovdiv Now 9215
Апелативният съд остави в ареста тримата, задържани при сделка за близо 1кг хероин край Пловдив

Пловдивският апелативен съд остави в ареста тримата мъже,  заловените по време на сделка с близо един килограм хероин край Пловдив.

По време на акцията на 9 май са арестувани известният в Сандански и Петричко хотелиер Красимир Хиджев, Ангел Гърдев, Христо Иванов от село Йоаким Груево, както и известният от Столипиново пласиьор на наркотици Янко Камберов- Чечи.

В торба, която единият от тях изпуснал, са намерени два пакета с общо 895.88 грама хероин. Установено е, че наркотикът бил закупен същия ден от Красимир Хиджев, който живее в село Лешница, област Благоевград. При извършените претърсвания в къщата му в селото и в мотелски комплекс край Кулата са иззети 1020 грама хероин и 88.46 грама марихуана. Иззетият в Йоаким Груево хероин бил предназначен за разпространение в квартал „Столипиново”

Само Христо Иванов не обжалва днес мярката си за неотклонение „задържане под стража“ за разлика от останалите трима обвиняеми.

След като изслушаха страните по делото, анализираха събраните до момента доказателства и се запознаха с разпитите на свидетелите и обвиняемите по делото, апелативните съдии прецениха, че за всеки от задържаните има достатъчна доказателствена съвкупност, от която да се направи обосновано подозрение, че са съпричастни към престъпленията, за които са обвинени. Съдът прие, че няма опасност да се укрият при една различна от „задържане под стража“ мярка, но заради начина на извършване на деянията - много добра организация, съгласуваност и конспиративност има реална опасност  да извършат престъпления.

Янко Камберов- Чечи е многократно осъждан. Определението е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина