Американска компания отваря цех в Стамболийски, ще назначават работници

Автор: Plovdiv Now 128763
Американска компания отваря цех в Стамболийски, ще назначават работници

"Започваме седмицата с новината за американска инвестиция, която ще бъде реализирана на територията на Стамболийски", съобщи кметът Георги Мараджиев.

Само след седмица ще стартира работа филиал на компания, световен производител на всичко, което касае отоплението, климатизацията и вентилацията.

Кметът е направил среща с директора на фирмата за България Милен Найденов, който също е от Стамболийски и именно той е съдействал инвестицията да бъде в града, като е запознал ръководството на компанията с възможностите за бизнес в общината.

"Американците са видели, че бизнесклиматът тук е добър, че се развиваме като община, че инвеститорите имат подкрепа и съдействие от страна на Общината и че се работи лесно и безкористно с администрацията, видели са и, че скоро предстои сериозна инвестиция от 10 милиона евро пак на територията на общината, и са одобрили тук да има тяхна база", добавя Мараджиев.

Базата ще се помещава на ул. „Сливница“ в сградата, където беше преди шивашкият цех. Договорите ще бъдат подписани тази седмица. В момента се купува необходимата техника и се подготвя за инсталиране, като това ще стане на 12 и 13 юни, а 15 юни е стартовата дата за производството. Ще се започне с 20 души персонал с тенденция екипът да стане от поне 40 души.

По-късно днес в https://stamboliyski.tv/ ще бъде съобщен телефон за кандидатстване за работа. Става дума за производствена база, която ще произвежда манометри и термометри. Това е само един от общо 3 500 артикула, които произвежда фирмата. Ще се работи дневна смяна, като работното време ще е съобразено и с графика на безплатния общински транспорт, за да може работещите във филиала да го ползват. Цялото производство ще е за износ за чужбина.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина