Адвокат в отпуска отложи делото срещу убиеца на Милена от Куртово Конаре

Автор: Ива Модова 7996
Адвокат в отпуска отложи делото срещу убиеца на Милена от Куртово Конаре

Ход на делото срещу Илиян Рангелов, обвинен в убийството на Милена Динова в Куртово Конаре, не бе даден. Причина за това е липсата на защитника на младия мъж. Адвокат Розалина Апостолова е депозирала молба до съда, че същата е в платен годишен отпуск.

Що се касае до втория защитник на Рангелов - адвокат Клянчев, той вече няма да представлява сочения за убийството на Милена.

Така магистратите отложиха разпоредителното заседание за средата на октомври. До тогава Рангелов остава в затвора.

"Три години чакаме за присъда. Чакаме за справедливо наказание. И сега пак отлагане, пак чакане. За нас е шок. Преживяваме го всеки път, прекрачим ли прага на съда", заяви близка на семейство Диневи.

Причината за новото разглеждане на делото се оказа съществена, но отстранима грешка, допусната още в първа инстанция.

След едно от заседанията, проведено в средата на февруари 2018 година, защитникът на Рангелов – адвокат Георги Клиянчев е поискал да му бъде предоставено копие от съдебния протокол. В законовият срок желанието му било изпълнено, като той депозирал молба до съда, за извършване на поправки и допълнения в протокола.  Той поискал още едно от вещите лица да бъде отведено, тъй като е смятал, че същото е предубедено. Председателят е насочил разглеждането на молбата в открито съдебно заседание.

В следващото такова, молбата за поправка на протокола не е разгледана, като Окръжният съд не се е произнесъл по нея до края на съдебното следствие.

Точно в това обстоятелство се крие причината ВКС да върне делото за рестарт. 

Припомняме, че убийството стана през декември 2016 година. В нощта на инцидента Илиян Рангелов настигнал половинката си - Милена, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите.

Два дни преди да я прободе с нож в сърцето, Рангелов й подарил годежен пръстен. Часове след убийството, сам е направил пълни самопризнания.

Илиян Рангелов е с мярка за неотклонение задържане под стража.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина