1400 коли проверени: Хванаха пияни и дрогирани шофьори в Стамболийски, Раковски, Карлово и Хисаря

Автор: Plovdiv Now 4880
1400 коли проверени: Хванаха пияни и дрогирани шофьори в Стамболийски, Раковски, Карлово и Хисаря

Специализирани полицейски сили, пътна полиция и районните управления са проверили през уикенда 1400 автомобила и 1700 лица на територията на Пловдив и областта. Целта на акцията бе установяване на нарушения по Закона за движение по  пътищата и по линия на наркоразпространението.

Съставени са 120 акта и 126 фиша. Служителите са установили 26 водачи, които са  шофирали след употреба на алкохол. В  10 от случаите дрегерът е отчел над 1.2 промила. При останалите 16 от нарушителите употребеният алкохол е бил под 1.2 промила. 

В Пловдив, Карлово и Труд са задържани водачи, шофирали след употреба на наркотични вещества и техните аналози. 

Справката за водачите, шофирали след употреба на алкохол, отчита най- много нарушения на територията на областта. В Пловдив - на територията на Второ районно е бил установен и задържан водач с над 2.53 промила. В Първомай нарушителите са трима, като при двама от проверените дрегерът е отчел 1.43. 

Двама са шофирали в нетрезво състояние и на територията на Труд - с отчетени 1.60 и 1.75 промила. На територията на Стамболийски и Раковски пробите на водачите са показали над 1.8 промила, а в Хисаря-2.08.  В рамките на проверките на 26 от водачите са били съставени актове за неизползване на обезопасителен колан, констатирани са  5-ма неправоспособни, а 6 моторни превозни средства са били без застраховка гражданска отговорност. 

Двама от нарушителите са се опитали да дадат подкуп на полицейски служители, за което са започнати досъдебни производства. В Пловдив, на територията на Първо РУ едно лице е задържано и за хулигански прояви,изразяващи се в агресивно поведение към служителите на реда.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина